mandag 6. mai 2013

Ingen mesterbaker akkurat...

Men gubben sier at det er smaken som teller ;)
(Og så skylder jeg på min nye bakeform, som jeg er sikker på ikke er tett!)
Og kaka var jammi!!!


Oppskrift: Ostekake med youghurt og bær

Bunn:
250 g havrekjeks
3 ss sukker
100 g smør
1 ts kanel

Knus kjeksene og blend i sukker og kanel. Smelt smøret og rør så inn i kjeksen.
Kjeksmassen klemmes ned i en smurt kakeform.
Bunnen stekes så på 175 grader C i ca 15 minutter, til gylden brun.
Sett bunnen så til avkjøling.   


Ostefyll:
2 1/2 dl youghurt (etter ønsket smak)
250 g philadelphia ost
100 g melis
6 plater gelatin
2 ss H-melk
2 ts vaniljedråper
3 dl kremfløte 

Rør osten myk sammen med melis og youghurt.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt de i 1/2 dl kokende vann.
Bland dette så i ostemassen.
Ha i melk og vaniljedråper.
Visp kremfløten og bland forsiktig inn i ostemassen.

Hvis du har brukt vaniljeyoughurt og ønsker bær i kaka, har du i bærene nå og så har du massen over kjeksbunnen.

Sett kaka til avkjøling, mens du lager geleen til toppen.

Lag gelé som anvist på pakken, MEN bruk 1 dl MINDRE vann enn anvist.
Hvis ønskelig, pynt med bær og frukt. Men HUSK, kiwi og ananas gjør at gelé IKKE stivner!!
 
La geleen avkjøle og ha den oppå kaka. 

Man kan også bruke f.eks jordbæryoughurt i ostemassen, ha på jordbærgele og ferske jordbær på toppen. Det er dette jeg egentlig pleier å gjøre, men det viser seg at vesla er allergisk mot jordbær, så da blir det bringebær i stedet :)




I dag har min kjære bursdag.
Gratulerer med 33 årsdagen elskede <3











3 kommentarer:

  1. Nam, nam, kaken var super god:)

    Klem fra mamma

    SvarSlett
  2. He he.. Det er ikke alltid kakebaking er like litt...og formen var helt sikker ikke tett!!
    Gubben har rett. Det er smaken som teller :)

    SvarSlett
  3. Å den så god ut;)
    Tror vi er hjemme den helga. Noen som har innspurt på lesing og ønsker mat;)

    Klem;)

    SvarSlett